Yellow vespa.


Vogue UK.

Blonde.

Har haft noll och ingen inspiration till att blogga! Istället har jag varit i Växjö och shoppat, och ångrat varför jag inte frågade henne inne på Monki vad det var för underbaaaart läppstift hon hade. Har även spelat The Sims 3 med nya expansionspaket, och råkat göra min sim till en jäkla vampyr. Så nu är den bara allmänt konstig, hehe.

Idag är det andra bullar som gäller, ska nämligen jobba om en liten stund. kl 10-17, för att vara exakt. Men längtar redan hem så att jag kan kolla på min Marilyn Monroe dokumentär!

/Nu ska jag borsta tänderna och klä på mig, have a nice day!


Inte min dag.

Det är ingen bra dag idag. Är helt livlös, och ser ut som ett spöke i ansiktet. Även att jag har sovit hela natten och länge så är jag jättetrött och nere. Får försöka komma på något som gör mig lite gladare..



Saknar dig...


Underbar julklapp.

Här kommer en bild på Izas julklapp, en helt underbar hattask! Superduper fin, så ska fylla den med fina saker snart.




Den perfekta vårväskan.

Alla mina väskor är bruna, svarta och allmänt mörka. Så den är läckra Miu miu väskan skulle mer än gärna få flytta in i min garderob! Väskan hittar ni här. Fast ALLRA helst skulle jag vilja ha den här!


Grå och trist dag.

Puh, jag är helt slut! Har precis varit och handlat och träningsvärken börjar smyga sig på. Så jag tror jag stannar hemma ikväll och vilar lite, välbehövlig Emma-tid medan baby tränar! Köpte även rosenrot, som är jättebra om man är trött och hängig på dagarna. Har haft det innan men tog en paus från det i somras då jag var igång så mycket. Men nu när det är mörkt och jag är rätt sysslolös så blir det utmärkt, för man blir mycket piggare. Längtar efter sol och värme!


Uppe med tuppen.

Good morning!
Idag är jag uppe med tuppen, ska strax in till stan. Ska göra något som jag är väääldigt nervös för, så får se hur det går. Lönen har ju kommit idag så det blir storhandling med baby sen och ikväll blir det Body Balance. Ska komma igång riktigt med träningen nu! Pumpen igår var superjobbigt. Dock hade jag typ den lättaste vikten men jag har noll styrka i mina armar, haha.

Men nu måste jag skynda mig, see you later!

Farliga kakor.

Sitter hemma nu och har precis tvättat klart. Ska stanna här och äta middag också för sen ska jag och mami iväg och träna. Jag hoppas att mitt illamående har gått över tills dess, det är de värsta som finns! Men jag får nog skylla mig själv, för mormors kringlor är farligt goda...

/Nu ska jag vänta in resten av familjen, sen blir det middag om en liten stund.

Old times.

 

Sen två bilder på två småååå sötnosar, lillebror och lillkusin! Sötare får man leta efter <3


Monday morning.

God dagens!
Får ursäkta för en usel uppdatering, men jag har spenderat helgen med nära och kära så jag har knappt suttit vid datorn. Då jag har skjutit upp tvättningen ett tag nu så är det de som står på schemat idag! Det börjar bli tomt i strumplådan, hehe.

I lördags fick jag äntligen träffa Izabelle, och då passade vi på att byta julklappar (bild kommer sen). Haha, ja då förstår ni kanske hur sällan vi träffas nu för tiden. Nu kommer jag inte träffa henne på ett par veckor, vilket suger. Men nästa gång vi ses har hon flyttat till en egen lägenhet i Kalmar och då ska jag våldgästa henne!

/ Nu ska jag borsta tänderna och sen ta tag i smutstvätten!


Chanel Sunglasses 5018.

Ååh, vill ha dessa i både brunt och svart. Så sjukt läckra, har jag inte dem till i sommar så strejkar jag!


Ingen snooze-människa.

God förmiddag!
Har varit vaken sen kl 9 men har legat kvar i sängen och stäckt mig lite. Fast nu är jag segare än när jag vaknade så det var nog en dum idé, hehe. Så imorgon blir det upp direkt! Har ingen planer för dagen direkt, baby ska jobba så jag får underhålla mig själv. Suck.. Blir nog in till stan en runda, det blir man alltid glad av.

Marilyn Monroe, 1957.


Red apple.

Då var man hemma från jobbet idag. Självklart skulle vi ta nya foton, just den dagen jag var osminkad. Skitkul, haha! Nu blir det ett knäckabröd och en kopp té, sen ska jag nog sätta på en film och slappa.


10. Det här hade jag på mig idag.

Eftersom jag jobbade idag så blev det jobbtröjan på. Men den är rätt ointressant så det fick bli en gammal bild istället!


Glädjeskutt.

Iih, min kanelbulle funkade! Baby har fått jobb, han är överlycklig!! Han har babblat konstant sen han kom hem, hehe. Så stooooort grattis till min fina baby <3


Kanelbulle och té.

Nu har jag varit ute och gått i den sköna solen! Blir alltid på bättre humör när jag har varit ute, knasigt men sant. Baby är fortfarande på jobbintervju, så jag ger mitt stöd genom att värma en kanelbulle och dricka en kopp té. Så får vi hoppas att det ger lite extra tur ^^ Men först ska jag hoppa in i duschen, see ya!


Det blir lagom varmt när solen gassar på vid min lilla datorhörna!

Sunny day.

God morgon god morgon!
Idag skiner solen utanför fönstrena! Åh, vad jag har saknat denna underbara sol. Så efter frukosten blir det en promenad och i eftermiddag blir det faktiskt jobb. Men som sagt, frukost nu så hörs vi lite senare!


9. Min tro.

Det finns inte så mycket att säga om min tro, för jag är inte troende. Denna värld är fyllt med orättvisor och hemskheter. Vissa lever i ett så äckligt överflöd, medan många lever i nöd. Så varför stå och tro att det finns en Gud då? För i så fall tycker jag det bara är grymt att tro på en människa som har gjort världens så orättvis...


Inspiration.


Pics: souvenirsofagirl

 


Jeffrey Campbell.

Är riktigt sugen på ett par Jeffrey Campbell skor, som är riktigt omtalade nu. Jag skulle bli över 1,80 med dem, här snackar vi amason! Till den skulle jag haft en blommig klänning, med söta strumpor med volang på!



Bugg och Lindy Hop.

Gav upp jobbletandet och kollade på Cry Baby istället. Johnny Depp var snygger i sina unga dar också! Nu väntar jag på att baby ska komma hem, han är och handlar. Beställde kanelbullar, är så sugen. Ikväll blir det bugg och lindy hop men modern min, såndär prova på. Ska bli väldigt skoj, sen ska jag nog anmäla mig till nybörjarkursen i Lindy Hop : )


Hard work.

Sitter och svär över att det inte finns några jobb här. Jobbar så pass lite så skulle behöva ett jobb till. Har t.om kollat i Ronneby och Kalmar, hehe. Aja, ska fortsätta med det. Hoj

Får väl bli hemmafru ist xD


8. Ett ögonblick.

Ett ögonblick. Ett ögonblick som har nålat sig fast på min näthinna, som inte vill försvinna. På en bråkdel av en sekund ändrades allt, allt förlorade sin mening. På ett ögonblick, en sekund, var hela min familj nere på botten. De ögonblicket, då vi fick reda på att du inte fanns längre...

Tisdag.

Då var det tisdag! Solen skiner idag så ska nog bege mig ut och få lite frisk luft sen. Ska in till stan och en liten stund, ska leta efter ett guldigt nagellack och hämta två symönster som jag beställt. Ikväll blir det även Kick 'n' box med mamsen, ska bli skönt att träna!

Men nu ska jag göra mig i ordning och få lite liv i pojkvännen!

Ska nog börja på en ny bok ikväll.


John Blund.

Nu säger hjärnan stopp så det är dags för sängen. Sleep tight, xx


Caravan.

Sitter här i lugn och ro, vilar huvudet. Baby är och tränar, men jag tycker det är skönt att vara själv ibland. Lyssnar på musik från filmen Chocolat, den med Johnny Depp ni vet. Musiken är så sjukt mysig och bara harmonisk. Gillar speciellt den låten Depp spelar gitarr till...


7. Mina bästa vänner.

Jag hoppar över dag 6, för min dag var så sjukt dryg igår. Så vi hoppar på dag 7 direkt! Egentligen var det min bästa vän, men nu är det så illa att jag har fått två stycken underbara bästa vänner!

Först ut är min äldsta vän, som jag har varit vän med sen dagis. Sofia, heter hon. Hon är en helt underbar vän och är den gladaste, sprudlande och skrattigaste person jag känner. Hon ligger mig otroligt varmt om hjärtat och jag önskar att vi åker på fler roliga resor tillsammans (vi var i London tillsammans i dec.). Vi har haft våra perioder där vi inte har pratat så mycket eller inte umgåtts, främst under gymnaiset då vi inte gick i samma klass längre eller ens på samma skola. Men nu efter studenten har vi kommit varandra nära igen och det är jag så otroligt tacksam för. En riktig vän behöver man inte prata med varje dag, man vet att de finns kvar ändå.

Sen kommer min älskade Izabelle, big siss! Den galna och frispråkiga tös som tycker om mig fast att jag är så pryd. Henne har jag känt sen sjuan på högstadiet, men vi fann varandra i nian. Hon och jag pratar pojkvänsproblem, och allt som har med kärlek att göra. Hon är min storasyster som jag går till om råd. Även att hon älskar Queen och jag älskar Elvis Presley så har vi funnit en gemensam kärlek inom musiken; The Baseballs. Vi har varit på två galna konserter med dem, varit uppe på scen och fått kramas med dem. Vi är två motsatser som har dragits till varandra.


Jag älskar dessa två personer av hela mitt hjärta! Jag hade fallit platt om de skulle försvinna ur mitt liv. Utan Sofia och Izabelle, ingen Emma. Så enkelt är det.


Vårkänslor på Asos.

Såg att Asos har riktigt fina kläder också, jag längtar så himla mycket till våren då man kan slänga av sig alla tjocka kläder och börja använda klackar igen!

Är lite sugen på de vita skorna också faktiskt!

 


Skira tyger och vackra klänningar.

Började morgen med en kopp grönt té och kika igenom Topshops kläder. Jag tror jag dog och kom till himlen! Visst, jag älskar 50-tals kläder och vintage. Men det är tyvärr så sjukt dyrt! Så känner att jag måste ha en annan stil, som fortfarande är jag, mittemellan allt  50-tal. Jag gillar faktiskt mycket av det "nya modet", det romantiska, blommigt, skira tyger och pasteller.





Miu miu.

Något jag är svag för är Miu mius tjocka klackar. Om man ändå hade haft råd med ett par iaf..


Sömntuta.

God förmiddag!

Nu får jag verkligen ta tag i min dygnsrytm, vaknade kl 10 idag. Hur som helst, så blir det en slapp dag idag. Har inget inplanerat och så ska det förbli! Blir nog lite film, läsa och Wii. Sen imorgon blir det nya tag!

Vogue Paris.


Mon Chéri.

Jag älskar franska filmer, jag älskar språket, jag älskar hur kvinnorna klär sig. En dröm är att få åka till Paris, leva ett glamouröst liv. Vad finns det inte att älska? En bild säger mer än tusen ord. En titt inuti en fransyskas handväska säger ännu mer.

Chanel...


Pic: thecherryblossomgirl


You'd be surprised.

Hoppsan! Blev en liten för lång sovmorgon, kl 11. Jag är en sån person som hatar att sova länge, känslan att sova bort halva dagen gör mig deprimerad. Men jag skyller faktiskt lite på min kära man, för jag hade ställt klockan på halv tio. Men så skulle han upp och träna vid tio och då började hans klocka ringa klockan nio och han vaknar aaaaaldrig av sina alarm. Så hans klocka ringde och ringde, jag blev mer och mer frustrerad. I ren protest stängde jag av mitt alarm och somnade om när han hade gått, hehe.

Hade planerat att gå ut och gå idag igen, meeeeeen har lite träningsvärk i rumpestumpen så det får vänta tills imorgon. Annars blir det storstädning idag och jag hoppas hoppas Iza blir frisk till vårt myskväll. JAG BEFALLER DIG!

Hmm, upptäckte precis att det sitter typ 1000 måsar på grannens hustak, weird. För att skaka av mig den konstiga synen ska jag dricka upp mitt kärleksté (fint namn på ett té!) och lyssna på mysiga låtar av Marilyn Monroe!

Min pojkvän är så lång så jag lyckas sällan med få med hela hans huvud, hehe.


5. Vad är kärlek?

Kärlek är något varmt. När man får fjärillar i magen. Rosiga kinder. Hålla handen. Pussar, gärna lite i smyg så känns det lite spännande. Som när man lyssnar på en riktigt bra låt och man blir sådär överlycklig. Som när man känner de första vårkänslorna. När man tar studenten. När kan klarar körkortet. När man får sitt första jobb. När alla varma och lyckliga känslor kommer på samma gång, men av en och samma anledning. Det är kärlek.


En rubrik.

Sitter fortfarande i pyjamasen, haha. Ska nog gå ut och gå en liten runda strax och sen ta en dusch. Förhoppningsvis blir det en runda in till stan sen med baby, behöver lämna tillbaka filmen och lite annat smått och gått. Ikväll blir det antagligen myskväll med baby, med lite god mat och så. Och imorgon kommer min älskade Izabelle på sleep over, ska bli jättekul, har inte sett henne på hur länge som helst.

Jag och Iza på The Baseballs konsert i våras!!


Who is Salt?

God morgon god morgon!

Salt var riktigt bra, börjar tycka om Angelina Jolie mer och mer. Jag måste medge, detta var första filmen typ någonsin jag inte riktigt hängde med. Jag satt och klurade på olika lösningar i huvudet och allt var så spännande. Men sen visade det sig att det jag trodde hände i början (trodde man såg in i framtiden) var egentligen 2 år tillbaka. Så det makade all sense ^^ Så se Salt om ni inte har gjort det, en riktigt bra action rulle!

Nu blir det lite frukost och sen får vi se vad dagen har att erbjuda!


Bye bye baby.

God kväll,
Har precis varit på ett skönt pass Body Balance med moder min. Mitt favoritpass, för jag blir alltid på så bra humör efteråt och så avslappnad. Funderar på om man skulle söka runt lite på yogainstruktörsutbildningar, eller iaf ett bra pass man kan göra på morgonen. Tänkte hoppa in i duschen nu och kolla på filmen Salt som jag hyrde idag. Har velat se den på bio men den dagen vi skulle gå så ställde dem in den, snacka om att jag blev glad...not. Så nu ska jag äntligen få se den!

Så vi hörs helt enkelt imorgon, darlings!


4. Det här åt jag idag.

Idag har jag ätit frukost, buffé på Åhléns och knaprat Läkerol. Lite lagom onyttigt men va tusen! Hade dock ingen kamera med mig när jag var på stan med Fisen innan. Too bad.


Glasögonorm.

Som den glasögonbärande person jag är, tycker jag om vackra bågar. Och jag blir bara glad när jag ser att vårens trender hakar på de gamla goda tiderna. Spana bara in dessa nya Ray Ban bågar tex.

Personligen hade jag bytt ut mina pilotglasögon mot ett par riktiga vintagebågar. Mjao!

När det kommer till solglasögon; Dior kan de också!

Men jag letar febrilt efter ett par Two Toned Sunglasses från Chanels 2007 collection. Any one!?

Helst ska man ju se ut såhär!

 


Min mamma.

Kort och gott jag har världens bästa mamma. Vi har kommit närmare genom åren och hon är min bästa vän. Det är henne jag pratar med när det har hänt något eller om jag mår dåligt. Hon får mig alltid att må bättre med sina visa ord och kloka råd. Jag skulle inte byta ut henne för allt i världen. Det är hon och jag, mot världen <3

Min fina mami.


En man ska ha vattenkammat hår.

George Geppard från Breakfast at Tiffany's är en riktig drömman, vattenkammat hår och bara allmänt läcker. Oroa dig inte baby, jag älskar dig mest ^^



2. Min första kärlek.

Det var en svår en. För det är ju skillnad på att vara kär i kärleken och äkta kärlek. Jag blev lite galet kär i Brolle Jr i mina yngre dagar, han var ju en riktig pudding. Eller ja, det är han fortfarande!

Men min första riktiga kärlek, det är min nuvarande underbara pojkvän. Vi började som vänner, men något ännu finare utvecklades. I början var jag väldigt sluten av mig, jag vågade inte säga jag älskar dig, utan började bara fnittra. Det var inte många som trodde att vi skulle hålla ihop, eftersom vi var så unga. Eller jag i alla fall, med blotta 16 år. Men nu tre år senare har vi visat hela världen att vi kan gå genom eld och vatten tillsammans. Så många som har försökt förstöra, så många som har försökt splittra på oss. Men inget kan komma emellan oss. Vi är varandras motsatser men motsatser dras ju till varandra. Man kan tro att man glider ifrån varandra snabbt i ung ålder, men ålder har ingen betydelse när man har hittat äkta kärlek. Han fick mig att börja lita på folk, han fick mig att se ljuset i livet igen. Han gjorde mitt hjärta helt, det är hans famn jag söker mig till när jag är ledsen. Han är mitt allt, min lilla solstråle. Jag ser inte ett slut, jag ser en framtid med honom. Vem kunde tro att man kunde hitta någon att älska så mycket redan på gymnasiet?

September 2009


So much Pom Pom... So little time...

Har kollat in dessa klänningar och kjol på Pom Pom Parlour hur länge som helst, varför ska alltid de snyggaste kläderna vara de dyraste!? Ska se om jag kan flirta in mig hos pojkvännen, drömma kan man ju alltid, hehe.


1. Om mig.

Jag har äran att heta Emma Alexandra Mari Håkansson. Mari fick jag av min mor och Alexandra, ja det skulle jag hetat om det inte blev Emma.
Jag är född i en alldeles för lite stad, och här är jag fortfarande kvar. Här vet alla allt om alla och om man inte gör det så hittar man på saker för att göra allt lite mer spännande. Nackdelen med en liten stad. Om jag hade bott i en stor stad, hade jag nog varit mycket gladare, friare och lyckligare. Här känner jag mig kvävd och mina drömmar finns inte här.
Jag brinner för kläder, speciellt klänningar och skor. Jag tycker att jeans är det mest obekväma man kan ha på sig. Jag älskar läckra 50-tals håruppsättningar, röda läppar och stockings med söm därbak. Ja, ni kan ju se vart min passion ligger. Jag skiljer mig från alla mina vänner. Jag älskar att ligga och kolla på en svartvit film från 50- 60-talet, favoriten är I hetaste laget. Jag älskar drama och djupa filmer, sånt som min pojkvän tycker är det tråkigaste i världen. Men även musikaler och glada filmer, och självklart alla dessa dansfilmer. Läs Grease och Dirty Dancing.

Min största dröm är att öppna en egen liten vintagebutik. Med vackra klänningar och massa tyll. Jag kan se mig sittandes i en liten soffa mitt i butiken, med en LP-spelare bredvid mig lyssnandes på Billie Holiday och bara titta på alla vackra plagg. Ja, det är nog min dröm.
För att få lite rätsida på min ekonomi jobbar jag på Maxi. Annars är jag med min underbara pojkvän, som har varit min lilla snutt i över 3 år nu. Jag har en familj som jag älskar över allt annat på denna jord. Jag har få, men de bästa vännerna man kan ha. Hellre få och bra än flera och ytliga!

Detta blev lite kort och gott om mig. Mer än så behöver ni inte veta.
Emma Alexandra Mari Håkansson.

Thirty days.

I detta vintermörker har jag inlett en bloggtorka, bra start! Men tänkte därför ta del av denna 30-dagars grej som många andra bloggar. Så vi kan väl börja redan idag.

Dag 01 – Om mig

Dag 02 – Min första kärlek

Dag 03 – Mina föräldrar

Dag 04 – Det här åt jag idag

Dag 05 – Vad är kärlek?

Dag 06 – Min dag

Dag 07 – Min bästa vän

Dag 08 – Ett ögonblick

Dag 09 – Min tro

Dag 10 – Det här hade jag på mig i dag

Dag 11 – Mina syskon

Dag 12 – I min handväska

Dag 13 – Den här veckan

Dag 14 – Favoritmat

Dag 15 – Mina drömmar

Dag 16 – Min första kyss

Dag 17 – Mitt favoritminne

Dag 18 – Min favoritfödelsedag

Dag 19 – Detta ångrar jag

Dag 20 – Den här månaden

Dag 21 – Ett annat ögonblick

Dag 22 – Det här upprör mig

Dag 23 – Det här får mig att må bättre

Dag 24 – Det här får mig att gråta

Dag 25 – En första

Dag 26 – Mina rädslor

Dag 27 – Min favoritplats

Dag 28 – Det här saknar jag

Dag 29 – Mina ambitioner

Dag 30 – Ett sista ögonblick


A change.

Varför kan inte livet vara som en svartvit film från 50-talet? Glamoröst och vackert. Huvudrollen har sina upp- och nedgångar men det slutar alltid lyckligt. Hade allt inte varit bättre då? Om inte annat hade alla varit gladare, för man såg ju hundra gånger bättre ut då. Nej, snart får det bli en ändring. Håret ska bli kortare och rödare. I'm ready for a change! Jag ska hitta gnistan igen, hitta tillbaka till mig själv. "We should all start to live before we get too old. Fear is stupid. So are regrets"


Eftersom jag inte passar i blont, får det bli rött!

Helgresumé.

Det har varit en lite dålig uppdatering nu, men jag har myst med min baby hela helgen. På nyår blev det inget festande för mig, tycker egentligen att nyår är lite överskattat. I alla fall hela grejen med att supa skallen av sig. Så jag och min käraste åt först middag hos hans moster, lekte med minikusinen och spelade spel. Sen vid elva tiden, begav vi oss 50 meter bort, hem till mig. Där blev det efterrätt och sedan raketskjutande. Naturligtvis började det regna då, så det var inte så trevligt att vara ute, men men. Sen som den partypingla jag är somnade jag i typ 3 timmar, medans de andra socialiserade och hade skoj. Men jag är nöjd ändå ^^
I lördags gick jag och baby på Narnia 3D, jag antar att det är sista filmen också. Jag tycker väldans mycket om den, hela salongen (läs: alla tjejer) satt och storbölade i slutet, jättesorgligt slut.
Igår hade jag en trååååkig dag, blev bara TV-tittande, Wii-spelande och film-tittande. Var lagom rastlös. Men idag ska vi åka in till stan en runda iaf, behöver komma ut känner jag! Ska hämta ut ett symönster som jag har beställt, och även byta sista julklappen. Just det, sen ska jag reklamera min skinnhandskar jag köpte i november. De har börjat gå sönder nämligen, och när man köper riktiga skinnhandskar i kvalitet så förväntar man sig ju att det ska hålla. MEN ICKE!!
Imorgon ska jag jobba, så får göra denna dag till en rolig sådan ^^ Have a nice day, xoxo.



RSS 2.0